Ga naar de inhoud
Home » Berichten » Nieuws » Fleerackers presenteert collega kunstenaars

Fleerackers presenteert collega kunstenaars

  • Nieuws
  • 2 min read

Fleerackers presenteert collega kunstenaars

Michèle Voeten installeert haar 'Female Fonce' (foto Bala)
Fleerackers presenteert collega kunstenaars
Michèle Voeten installeert haar ‘Female Fonce’ (foto Bala)

Gierle – Zondag 4 februari 2024. Dit weekend opent de eerste tentoonstelling van het nieuwe jaar bij Galerij Anita Fleerackers in Gierle. De kunstenares presenteert werken van getalenteerde collega’s.

De schilderijen en beelden van Helga Renders geven haar liefde voor haar omgeving weer. De menselijke vormen zijn met liefde geschilderd of geboetseerd. Helga’s nichtje Tessa Renders beeldt haar geliefkoosde paarden af op doek. Bij Paul Dexters is vrolijkheid het onderwerp in een frisse serie van schilderijen. Hij combineert olieverf op doek met prints op glas.

De houten sculpturen van Lydia Van Daele zitten vol beweging maar zijn zeer minimalistisch. Naast beeldhouwster is ze ook een getalenteerde glaskunstenares. Dit zie je aan de gigantische grote schaal en diverse glazen objecten. Stef Janssens is bekend om zijn krachtige tekeningen, perfect in balans. Voor deze expo geeft hij er een digitale toets aan. In de sierlijke lijnen van Michèle Voeten verschijnen de dansende figuren prachtig uit een aureool van licht.

De tentoonstelling is vandaag te bezoeken van 10 tot 18 uur in hemeldonk 9 in Gierle (Lille). Ook open op donderdag tot en met zondag tijdens deze maand

Bron: Bart Lamers – de Zondag 4/2/2024

Deel dit bericht: