Ga naar de inhoud
Home » Berichten » Tentoonstelling » Valentijns editie Ten Huize van

Valentijns editie Ten Huize van

Valentijns editie Ten Huize van Anita Fleerackers

Tentoonstelling

Helga Renders, Lydia Van Daele, Paul Dexters,
Tessa Renders, Michèle Voeten, Stef Janssens, Annette Defoort

Overzichtsfoto tentoonstelling februari 2024. Valentijns editie Ten Huize van Anita Fleerackers.
Tentoonstelling februari 2024 © Staf Campforts

Valentijns editie Ten Huize van…

Tentoonstelling

Officiële opening op zaterdag 3 februari 2024 om 16 u met als spreker Tom Kersemans schepen van cultuur van de gemeente Lille. Aansluitend vernissage van 16 tot 20 u.

Tentoonstelling open op:
1, 2, 3 en 4 februari
8, 9, 10 en 11 februari
15, 16, 17 en 18 februari
22, 23 en 25 februari 2024

Artstudio Anita Fleerackers
Hemeldonk 9
B-2275 Gierle

België

Openingsuren:
van 10 tot 18 u
of op afspraak

Galerie Anita Fleerackers

Tijdens de Valentijns editie van” Ten Huize van” brengen we werken van Helga Renders, Lydia Van Daele, Paul Dexters, Tessa Renders, Stef Janssens, Michèle Voeten en Annette Defoort.

Hier in mijn leefruimte, met prachtig uitzicht op en tussen de natuur, kunnen kunstliefhebbers in alle rust genieten van de tentoongestelde kunstwerken.

Extra aandacht gaat naar

Helga Renders

Maakt schilderijen in haar unieke stijl. Vooral haar kleurgebruik is origineel, expressief en verrassend warm. Heel herkenbaar Helga. Zo houdt ze ervan om het realisme te vervormen met ongebruikelijke kleuren combinaties. Een hint naar vertrouwdheid, maar Helga laat ruimte voor verbeelding. Nieuw zijn haar beelden, geboetseerd en met verrassende kleuren uitgewerkt, Helga toont haar opvallend talent. Klik hier om haar werk te bekijken.

Lydia van Daele

Ontdekt vormen in de natuur die ze ook zou kunnen ontdekken in een menselijk lichaam. Ze zijn zo ingenieus mooi gegroeid in de natuur dat Lydia ze niet wil veranderen. Lydia haar werk is door de tijd zo verschillend geworden, het realistische brons is vervangen door het zoeken naar vormen in de natuur en het kappen in hout. Ze is ook een gedreven glaskunstenares. Klik hier om haar werk te bekijken.

Paul Dexters

Naïeve schilderkunst, een warm en diep kleurgebruik, familieportretten en verhalen op doek, dat is DEP. Hij verkent de artistieke grenzen van Art-Brut en introduceert een frisse benadering binnen de kunstwereld. Minder bekend maar zijn kunstuitingen zijn van diepe authenticiteit en ongekende originaliteit.

DEP brengt zijn eigen unieke stem naar de wereld van Art Brut en voegt zo een intrigerend perspectief toe aan het kunstlandschap. Klik hier om zijn werk te bekijken.

Tessa Renders

Onze jongste kunstenares is gedreven door paarden, ze brengt op een moderne manier het paard op doek. Tessa kijkt naar haar omgeving en geeft deze trendy weer. Tessa is een trendzetter. Klik hier om haar werk te bekijken.

Stef Janssens

Studeert aan de KUL Leuven en heeft een passie voor tekenen en beeldverhaal. Hij toont zijn zeer sterke met de hand getekende en digitaal ingekleurd prints, Stef heeft op korte tijd een hele evolutie doorgemaakt en komt sterk en krachtig uit de hoek.

In 2020 was Stef winnaar van de Prijs van de stad Turnhout voor zijn strip “Alle Grenzen Voorbij”. Klik hier om zijn werk te bekijken.

Michèle Voeten

Heeft een grafische opleiding gevolgd en brengt kunstwerken in moderne uitvoeringen, Ze experimenteert met moderne materialen. Lichtinval en beweging zijn een terugkerend onderwerp en versterken haar kunstvormen. Klik hier om haar werk te bekijken.

Annette Defoort

Haar nieuwe reeks keramische beelden hebben een humoristische kant, ze zijn een plezier om ze in je nabijheid te hebben. Annette heeft een jarenlang internationaal traject afgelegd. Ze heeft heel wat internationale nominaties op haar naam staan. Klik hier om haar werk te bekijken.

Anita Fleerackers

Natuur? Natuurlijk Natuur! Natuur was altijd al een bron van inspiratie voor kunstenaars. Ook voor Anita is het een onuitputtelijke bron voor haar inspiratie.

Gevoelens en karakters

Gevoelens en karakters, minimalistisch weergegeven.
Telkens opnieuw, met de hand opgebouwd in verschillende etappes, wachten, composities en evenwicht zoeken, telkens opnieuw. Een beeld moet goed zitten want ook al zet je er bij het bakken je mooiste kleur op, wanneer de vorm slecht is zal de mooie kleur niet helpen.
Het aanvoelen van materialen, de tijd nemen hiervoor. De klei respecteren noem ik dat, want wanneer ik te snel werk wraakt de klei zich, is niet akkoord en spuugt zijn woede in duizend stukjes uit in de oven.

Prachtige kleuren. Pixelisme!

Prachtige kleuren van de natuur in alle seizoenen. ‘s Ochtends vroeg, de vrieskou die in de lucht hangt bij het opkomen van de zon. Ze geeft een prisma aan kleuren in de lucht, of de zon, die door de nevel probeert door te breken. De vele tinten groen in de lente en de pracht van bloesems, zomer aan zee, herfst met alle tinten roodbruingeel. Winter, een achtergebleven roos bedolven onder de sneeuw. Haar schilderijen zijn memories, die zoals foto’s duizenden pixels bevatten, opgebouwd door vierkantjes van ongeveer 1cmX1cm. Pixelisme! Arbeidsintensief maar tegelijk rustgevend, en uniek.

Vorige tentoonstellingen

Ten Huize van Anita Fleerackers

Terug uit Venetië

Silence

Deel dit bericht: