Ga naar de inhoud
Home » Berichten » Tentoonstelling » Ten Huize van Anita Fleerackers

Ten Huize van Anita Fleerackers

Ten Huize van Anita Fleerackers

Tentoonstelling

Tessa Renders, Stef Janssens, Michèle Voeten, Annette Defoort en Jef Urkens

Ten Huize van Anita Fleerackers © Staf Campforts
Ten Huize van Anita Fleerackers © Staf Campforts

Tentoonstelling

Officiële opening op vrijdag 1 december om 19u met als spreker Tom Kersemans schepen van cultuur van de gemeente Lille.

Tentoonstelling open op:
1, 2 en 3 december
7,8,9 en 10 december
14,15,16 en 17 december
21,22 en 23 december 2023

Artstudio Anita Fleerackers
Hemeldonk 9
B-2275 Gierle

België

Openingsuren:
van 10 tot 18 u
of op afspraak

Galerie Anita Fleerackers

Ik was jong en wou wat anders dan anderen van mijn leeftijd toen deden.
Dus stapte ik naar de academie in Turnhout deeltijds kunstonderwijs, volgde er keramiek en beeldhouwen. Aansluitend stapte ik over naar het DKO aan de academie in de Mutsaardstraat Antwerpen, studeerde af en ontving er de VRIKA-prijs.

Met de overtuiging een professionele loopbaan uit te bouwen startte ik als kunstenaar, met eigen atelier, zelfstandige basis. Vaak werd ik voor gek verklaard.
Toch vind je mijn werk wereldwijd.

Nu is er een nieuwe fase in mijn leven aangebroken en start ik mijn eigen galerie.

De galerie opent op 1 december, met als concept

Ten Huize van Anita Fleerackers

Hier in mijn leefruimte, met prachtig uitzicht op en tussen de natuur, kunnen kunstliefhebbers in alle rust genieten van de tentoongestelde kunstwerken.

Tessa Renders

Onze jongste kunstenares is gedreven door paarden, ze brengt op een moderne manier het paard op doek. Tessa is 18, volgt academie, haar deelname is een mooie start voor een mooie toekomst. Klik hier om haar werk te bekijken.

Stef Janssens

Studeert aan de KUL Leuven en heeft een passie voor tekenen en beeldverhaal. Hij toont zijn zeer sterke met de hand getekende en digitaal ingekleurd prints, Stef zal ten gepaste tijd aanwezig zijn om zijn strips te signeren, in 2020 was Stef winnaar van de Prijs van de stad Turnhout voor zijn strip “Alle Grenzen Voorbij”. Klik hier om zijn werk te bekijken.

Michèle Voeten

Heeft een grafische opleiding gevolgd en brengt kunstwerken in moderne uitvoeringen, Ze experimenteert met moderne materialen. Lichtinval en beweging zijn een terugkerend onderwerp en versterken haar kunstvormen. Klik hier om haar werk te bekijken.

Annette Defoort

Haar keramische beelden hebben een humoristische kant, ze zijn een plezier om ze in je nabijheid te hebben. Annette heeft een jarenlang internationaal traject afgelegd. Ze heeft heel wat internationale nominaties op haar naam staan. Klik hier om haar werk te bekijken.

Jef Urkens

Een kunstenaar pur sang, zijn schilderijen zijn zeer kleurig, ze maken me blij. Jef heeft nog niet veel tentoonstellingen op zijn teller staan maar dit wil niet zeggen dat hij niet werkt. Bij het bezoek aan zijn atelier overweldigde me het aantal schilderijen dat hij me toonde, een ware ontdekking en ik heb de eer om zijn werken te tonen. Klik hier om zijn werk te bekijken.

Anita Fleerackers

Natuur? Natuurlijk Natuur! Natuur was altijd al een bron van inspiratie voor kunstenaars. Ook voor Anita is het een onuitputtelijke bron voor haar inspiratie.

Gevoelens en karakters

Gevoelens en karakters, minimalistisch weergegeven.
Telkens opnieuw, met de hand opgebouwd in verschillende etappes, wachten, composities en evenwicht zoeken, telkens opnieuw. Een beeld moet goed zitten want ook al zet je er bij het bakken je mooiste kleur op, wanneer de vorm slecht is zal de mooie kleur niet helpen.
Het aanvoelen van materialen, de tijd nemen hiervoor. De klei respecteren noem ik dat, want wanneer ik te snel werk wraakt de klei zich, is niet akkoord en spuugt zijn woede in duizend stukjes uit in de oven.

Prachtige kleuren. Pixelisme!

Prachtige kleuren van de natuur in alle seizoenen. ‘s Ochtends vroeg, de vrieskou die in de lucht hangt bij het opkomen van de zon. Ze geeft een prisma aan kleuren in de lucht, of de zon, die door de nevel probeert door te breken. De vele tinten groen in de lente en de pracht van bloesems, zomer aan zee, herfst met alle tinten roodbruingeel. Winter, een achtergebleven roos bedolven onder de sneeuw. Haar schilderijen zijn memories, die zoals foto’s duizenden pixels bevatten, opgebouwd door vierkantjes van ongeveer 1cmX1cm. Pixelisme! Arbeidsintensief maar tegelijk rustgevend, en uniek.

Vorige tentoonstellingen

Terug uit Venetië

Silence

Deel dit bericht: