Ga naar de inhoud
Home » Berichten » Tentoonstelling » Maart editie Ten Huize van

Maart editie Ten Huize van

Ten Huize van Anita Fleerackers

Tentoonstelling

Lieve Ophalvens, John John Hoelen,
Tessa Renders, Stef Janssens, Michèle Voeten, Annette Defoort

Uitnodiging Tentoonstelling maart 2024 © Staf Campforts
Maart editie Ten Huize van Anita Fleerackers
Tentoonstelling maart 2024 © Staf Campforts

Tentoonstelling

Officiële opening op zaterdag 2 maart om 19u met als gastspreker Tom Kersemans, schepen van cultuur van de gemeente Lille.

Tentoonstelling open op:
1, 2 en 3 maart
7, 8, 9 en 10 maart
14, 15, 16 en 17 maart
21, 22, 23 en 24 maart 2024

Artstudio Anita Fleerackers
Hemeldonk 9
B-2275 Gierle

België

Openingsuren:
van 10 tot 18 u
of op afspraak (Mob. +32 (0)485 03 03 29)

Galerie Anita Fleerackers

Tijdens de Maart editie van” Ten Huize van” brengen we werken van Lieve Ophalvens, John John Hoelen, Tessa Renders, Stef Janssens, Michèle Voeten en Annette Defoort.

Hier in mijn leefruimte, met prachtig uitzicht op en tussen de natuur, kunnen kunstliefhebbers in alle rust genieten van de tentoongestelde kunstwerken.

Extra aandacht gaat naar

Lieve Ophalvens

mijn kunst wil een klein positief deeltje zijn in de onmetelijke negativiteit op deze aarde. De mens is geen oorlogsmachine vol haat en vernieling. Ik ben dan ook constant op zoek naar zijn goedheid en zijn schoonheid. Deze eigenschappen vind ik terug in de ogen, als zijnde de spiegel van de ziel, en in de mond als bron van ontroering en beroering. Mijn personages zijn mooi en lieflijk, hun ogen zijn close-ups, en hun monden sensueel. Zij vormen de positieve kern in deze harde wereld…

Een gamma van kleuren en materialen worden samen gebracht om sferen te creëren.
Speciale technieken worden gecombineerd, zoals olieverf, acrylverf, marbling en collages om zo tot een maximaal geheel te komen. Verschillende materialen worden gebruikt zoals papier, spiegel, plaaster, zand in de zoektocht om het best de gevoelens te uiten. Klik hier om haar werk te bekijken.

John John Hoelen

John John Hoelen (°1968, Antwerpen) is een Belgische recyclage kunstenaar/activist. Hij volgde een filmopleiding aan The London International Film School in 1992, maar heroriënteerde zich in de loop der jaren naar de mozaïek -en beeldhouwkunst. In zijn beginjaren koos hij voornamelijk voor keramiek en glas, maar de laatste 10 jaar werkt hij zo goed als uitsluitend met afvalmateriaal. Wat hem als kunstenaar inspireert is het onderzoeken van verwaarloosde materialen, iets wat grotendeels ontstaan is uit zijn levenslange bezorgdheid over de teloorgang van de natuur en het klimaat. Klik hier om zijn werk te bekijken.

Tessa Renders

Onze jongste kunstenares is gedreven door paarden, ze brengt op een moderne manier het paard op doek. Tessa is 18, volgt academie, haar deelname is een mooie start voor een mooie toekomst. Klik hier om haar werk te bekijken.

Stef Janssens

Studeert aan de KUL Leuven en heeft een passie voor tekenen en beeldverhaal. Hij toont zijn zeer sterke met de hand getekende en digitaal ingekleurd prints, Stef zal ten gepaste tijd aanwezig zijn om zijn strips te signeren, in 2020 was Stef winnaar van de Prijs van de stad Turnhout voor zijn strip “Alle Grenzen Voorbij”. Klik hier om zijn werk te bekijken.

Michèle Voeten

Heeft een grafische opleiding gevolgd en brengt kunstwerken in moderne uitvoeringen, Ze experimenteert met moderne materialen. Lichtinval en beweging zijn een terugkerend onderwerp en versterken haar kunstvormen. Klik hier om haar werk te bekijken.

Annette Defoort

Haar keramische beelden hebben een humoristische kant, ze zijn een plezier om ze in je nabijheid te hebben. Annette heeft een jarenlang internationaal traject afgelegd. Ze heeft heel wat internationale nominaties op haar naam staan. Klik hier om haar werk te bekijken.

Anita Fleerackers

Natuur? Natuurlijk Natuur! Natuur was altijd al een bron van inspiratie voor kunstenaars. Ook voor Anita is het een onuitputtelijke bron voor haar inspiratie.

Gevoelens en karakters

Gevoelens en karakters, minimalistisch weergegeven.
Telkens opnieuw, met de hand opgebouwd in verschillende etappes, wachten, composities en evenwicht zoeken, telkens opnieuw. Een beeld moet goed zitten want ook al zet je er bij het bakken je mooiste kleur op, wanneer de vorm slecht is zal de mooie kleur niet helpen.
Het aanvoelen van materialen, de tijd nemen hiervoor. De klei respecteren noem ik dat, want wanneer ik te snel werk wraakt de klei zich, is niet akkoord en spuugt zijn woede in duizend stukjes uit in de oven.

Prachtige kleuren. Pixelisme!

Prachtige kleuren van de natuur in alle seizoenen. ‘s Ochtends vroeg, de vrieskou die in de lucht hangt bij het opkomen van de zon. Ze geeft een prisma aan kleuren in de lucht, of de zon, die door de nevel probeert door te breken. De vele tinten groen in de lente en de pracht van bloesems, zomer aan zee, herfst met alle tinten roodbruingeel. Winter, een achtergebleven roos bedolven onder de sneeuw. Haar schilderijen zijn memories, die zoals foto’s duizenden pixels bevatten, opgebouwd door vierkantjes van ongeveer 1cmX1cm. Pixelisme! Arbeidsintensief maar tegelijk rustgevend, en uniek.

Vorige tentoonstellingen

Valentijns editie Ten Huize van Anita Fleerackers

Ten Huize van Anita Fleerackers

Terug uit Venetië

Silence

Deel dit bericht: