Ga naar de inhoud
Home » Berichten » Nieuws » Anita Fleerackers opent eigen galerie: “Na veertig jaar is het tijd om nieuwe weg in te slaan”

Anita Fleerackers opent eigen galerie: “Na veertig jaar is het tijd om nieuwe weg in te slaan”

  • Nieuws
  • 2 min read

Anita Fleerackers opent eigen galerie: “Na veertig jaar is het tijd om nieuwe weg in te slaan”

Kunstenares Anita Fleerackers uit Gierle start haar eigen galerie op in haar thuisbasis op Hemeldonk. — © Bart Van den Langenbergh
Kunstenares Anita Fleerackers uit Gierle start haar eigen galerie op in haar thuisbasis op Hemeldonk. — © Bart Van den Langenbergh

Gierle – Kunstenares Anita Fleerackers (64) start in haar thuisbasis op Hemeldonk in Gierle (Lille) met een eigen galerie. “Na bijna veertig jaar als professioneel kunstenaar is het tijd om een nieuwe weg in te slaan”, vertelt ze.

Bart Van den Langenbergh – GVA 28/11/2023Nieuwsblad 27/10/2023

In de Galerie Anita Fleerackers wil de ervaren kunstenares vanaf vrijdag 1 december ook werken van andere kunstenaars tonen aan het publiek. “Het openen van een eigen galerie is al jarenlang een sluimerende droom. De wetgeving van dieselwagens en transport in grote steden heeft geholpen om mijn droom versneld te realiseren”, vertelt Anita Fleerackers.

“We worden allemaal geconfronteerd met de klimaatverandering en de gevolgen ervan. Ik heb jaren deelgenomen aan internationale beurzen en heel wat kilometers afgelegd met mijn lichte vrachtwagen volgestouwd met mijn werken, sokkels, tafels en stoelen. Dat ging telkens gepaard met het opstellen en afbreken van een tentoonstelling, bezoekers verwelkomen, galeries bevoorraden en vaak laat in de nacht naar huis keren. Zo hebben duizenden mensen kennis gemaakt met mijn werken.”

Presentatie

Samen met haar man en manager Staf Campforts wil Anita Fleerackers zelf kunstenaars en kunstliefhebbers samenbrengen in een eigen galerie. “Na bijna veertig jaar als professioneel kunstenaar is voor mij nu de tijd aangebroken om een nieuwe weg in te gaan en een eigen internationale kunstgalerie te starten”, zegt de initiatiefneemster. “Onze leefruimte heeft een open blik op de natuur en biedt een mooie presentatie van de werken van de kunstenaars.”

Het is de bedoeling om maandelijks een nieuwe tentoonstelling te organiseren. Galerie Anita Fleerackers opent op vrijdag 1 december de deuren met werken van Tessa Renders, Stef Janssens, Michèle Voeten, Annette Defoort, Jef Urkens en Anita Fleerackers zelf. De galerie is in december in totaal veertien dagen geopend, telkens van 10u tot 18u op Hemeldonk 9 in Gierle. (bvdl)

Bron: Bart Van den Langenbergh – GVA 28/11/2023Nieuwsblad 28/11/2023

Deel dit bericht: